Meteen naar de content
Wat je huidplooien over je lichaam zeggen

Wat je huidplooien over je lichaam zeggen

Bij The Full Circle helpen we je hormonale balans te herstellen. Om te weten welke hormonen uit balans zijn, doen we eerst een huidplooimeting. Hier leg ik uit, wat deze metingen betekenen. 

Huidplooimeting om je hormonale balans te herstellen

De verdeling van je lichaamsvet geeft informatie over hoe je lichaam werkt. Dit, voornamelijk over jouw hormonale balans. Onze hormonale balans bepaalt grotendeels onze vetopslag, vetverbranding en vetverdeling. Dit betekent concreet dat de plek waar je lichaamsvet opslaat iets vertelt over de reden waarom je dit doet. Door middel van een huidplooimeting kunnen we nagaan welke hormonen uit balans zijn. Omdat hormonen elkaar beïnvloeden en er meerdere hormonen uit balans zullen zijn is het belangrijk de huidige prioriteit te zoeken en deze aan te pakken.

Hier is een kort overzicht van de individuele huidplooien en wat ze over jouw te zeggen hebben:

Kin en wang

Als er op vlak van afvallen of spieropbouw iets verandert kunnen we deze verandering als eerste waarnemen op de kin en wang.

Borst

De borstplooi is een indicator van je stressmanagement. Hoe beter dit is, hoe dunner de borstplooi. De borstplooi hangt ook indirect samen met de behoefte aan zink. Hoe dikker de plooi, hoe groter de behoefte aan zink. Zink is de voorloper van het mannelijk geslachtshormoon testosteron. Hierdoor is de behoefte aan zink bij mannen bijzonder hoog. Zink is ook van cruciaal belang voor het immuunsysteem, nagels en haren. De ideale dikte van deze plooi is 3 mm.

Triceps

De tricepsplooi is de belangrijkste van allemaal. Alle andere plooien staan met deze in verbinding. Het hormoon dat aan de tricepsplooi verbonden is, is testosteron. Optimale testosteronniveaus zijn bepalend voor een krachtig en gezond werkend lichaam. De optimale plooidikte is 10 mm voor vrouwen en 4 mm voor mannen.

Schouderblad

Lichaamsvet op je schouderblad is een teken van je genetische tolerantie voor koolhydraten. Dit wil zeggen hoe gemakkelijk of moeilijk je lichaam het van nature heeft om koolhydraten te verwerken. Hoe kleiner de huidplooi, hoe beter je stofwisseling van koolhydraten werkt. De ideale dikte is 10 mm. Dat betekent als je bijvoorbeeld 7 mm hebt, dat je lichaam kwaliteitsvolle koolhydraten goed kan verwerken en je ze ook op regelmatige basis zal mogen eten. Als je plooi hoger dan 15 mm is, is het op dit moment beter voor je lichaam om eiwitrijk te eten. Verder zegt deze meting ook iets over de ontstekingswaarden.

Rib

Deze plooi is gerelateerd aan de schildklierfunctie. Deze bepaalt hoe snel je metabolisme of stofwisseling werkt. Een dunne plooi zegt dat je stofwisseling optimaal werkt. Zware metalen, stress en suiker vertragen de schilklierfunctie en verdikken deze huidplooi.

Heupen (lovehandles)

Deze plooi vertelt maar 1 ding: koolhydraatbeheer. Deze plooi verdient aandacht als er te weinig gesport wordt en teveel koolhydraten gegeten worden. Dit creëert schommelingen in de bloedsuikerspiegel en zal het hormoon insuline ontregelen. Deze vouw is wel vriendelijk om aan te werken, je ziet al snel resultaat.

Buik

De buikplooi geeft voornamelijk informatie over stressmanagement en je energieniveau. Als je vaak moe opstaat of vermoeid bent gedurende de dag, je hoofd niet optimaal werkt, is dit een teken dat je lichaam niet optimaal werkt. Training, voeding en slaap staan niet op punt om stress te kunnen tegengaan. Deze plooi is de beste indicator van je prestaties, thuis of op het werk, in sport en in het dagelijks leven.

Knieën

De knie weerspiegelt je leverfunctie, vooral fase 1 van de ontgifting.

Kuit

Deze plooi vertelt iets over de diepte en kwaliteit van je slaap. Hoe dunner deze plooi hoe beter je slaap is. Een dikkere plooi wijst op de verminderde aanmaak van groeihormoon, ook wel het anti-aging hormoon genoemd. Als je langer jong wil blijven is goed slapen noodzakelijk. De ideale waarde voor vrouwen is hier 10 mm en voor mannen 5 mm.

Bovenbeen

Hier zien we het vermogen van de lever om zware metalen, milieutoxines en xeno-oestrogenen te verwerken. Verder vertelt het hoe goed je darmen functioneren en hoe diep je slaap is.

De resultaten

Nu weet je al iets meer over onze huidplooimetingen om je hormonale balans te ontdekken. Hier lees je hoe je zelf al iets kan doen. Wil je een gratis meting of ineens uitgebreid advies? Maak hier snel je afspraak.

Terug naar blog