Meteen naar de content
Trainingstips en voedingsadvies voor strakke billen

Trainingstips en voedingsadvies voor strakke billen

Het is weer bijna zomer, tijd om die billen nog eens in de picture te zetten. Afvallen op de billen en de juiste vorm krijgen is niet zo gemakkelijk. Hier leggen we uit wat je kan doen om toch strakkere billen te krijgen.

De weg naar strakkere billen

Om de ideale billen te krijgen moeten we eerst definiëren hoe een booty er moet uitzien. De gluteusspieren moeten goed ontwikkeld zijn en er mag niet teveel vet rond zitten. Je booty moet naar achter groeien, niet in de breedte. Om die mooie strakke billen te krijgen moet er vet verbrand worden op de billen en moet de spier groeien. Dit doen we door onze voeding aan te passen, het lichaam te voorzien van de nodige supplementen om plaatselijk op dat vet te kunnen werken en uiteraard door de bootyspieren te trainen.

De juiste training voor de bips

Voor strakke en ronde billen is het noodzakelijk om de bilspieren te doen groeien. De gluteusspieren moeten op 2 manieren getraind worden. Eenerzijds op kracht met een relatief hoge intensiteit. Dit is om de fast twitch fibers aan te spreken. Zij hebben het meeste groeipotentieel. Anderzijds moeten de billen vol bloed gepompt worden. Dit is voor 2 redenen belangrijk. Ten eerste creëert het lactaat en groeihormoon. Deze 2 zorgen voor meer vetverlies. Ten tweede is het zo dat teveel vet op de billen dikwijls te wijten is aan teveel oestrogeen of een teveel aan toxische stoffen in het lichaam. Als er veel bloed door de billen stroomt zullen die toxische stoffen sneller opgenomen en geëlimineerd worden. Hoe je dit best aanpakt tonen we je in onze booty workout en voedingstips.

De Booty Workout

Zoals vermeld moeten we zowel de kracht als de volumecomponent in onze training hebben. De belangrijkste oefeningen voor een bigger butt zijn de squat en deadlift. De eerste oefening is echt een grote krachtoefening. Daarna doen we een triset om lactaat op de billen te creëren. Zo bouwen we aan jouw perfecte booty zonder chirurgie.

A Squat: Mid Sumo stand, BB in de nek

5 x 5, 4010*, 120s (5 sets van 5 herhalingen met 120 seconden rust tussen de sets)

B1 Cable Pull through

4 x 15, 3011*, 10s

B2 Deadlift: Mid Sumo stand, grip tussen knieën

4 x 5, 5012*, 10s

B3 Frog pumps

4 x 15, 2012*, 120s

C Kettlebell Swing

1 x 50, 1010*

*De 4 getallen duiden op de timing van je oefening. Het zit als volgt: bij het eerste voorbeeld ‘4011’ werkt het zo:

  • 4 tellen zakken
  • 0 tellen beneden blijven (dus onmiddelijk omhoog)
  • 1 tel omhoog
  • O tellen boven blijven (meteen zakken)

Dit is een pittige workout waardoor je billen strakker zullen worden. Enkel trainen is echter niet voldoende. Voeding beïnvloedt onze plaatselijke vetopslag. Lees verder om te weten wat je met voeding en supplementen kan doen.

Toxines killen je gains

Ons lichaam krijgt te kampen met verschillende vormen van vervuiling. Denk maar aan de uitlaatgassen van auto’s, resten van plastic in onze voeding, bewaarmiddelen, kleurstoffen, metalen, pesticiden, xeno-oestrogenen en zo veel meer. Vele van deze vervuilende moleculen kunnen binden aan onze oestrogeenreceptoren. Hierdoor stijgt het oestrogeengehalte in het lichaam. Een teveel van oestrogeen maakt dat je sneller vet opslaat op de heupen, billen en buik. Met Detox geraak je al van zoveel mogelijk giftige stoffen in je lichaam af.

Wil je vet afvallen rond je heupen en billen dan moeten we deze vervuiling filteren. Deze filtering gebeurt hoofdzakelijk door de lever. Dit proces verloopt vaak niet goed. We kunnen de lever wel helpen om dit proces te verbeteren. Hoe beter dit proces werkt, hoe sneller je die mooie ronding creëert op je billen. We kunnen de lever met dit proces ondersteunen door gezond te eten en te supplementeren met natuurlijke producten.

De juiste voeding

Voeding maakt het verschil tussen strakke billen of dat maatje meer. Voor strakkere billen moeten we de vervuilende voeding vermijden en de juiste voeding innemen. Maar wat is nu de juiste voeding?

  • Bloemkool
  • Broccoli (en alle andere kolen)
  • Spruiten
  • Radijzen
  • Tuinkers
  • Blauwe Bessen / Braambessen

Blauwe bessen of braambessen bevatten resveratrol. Resveratrol stimuleert testosteron en remt aromatase. Aromatase is een proces waarbij testosteron wordt omgezet in oestrogeen. Resveratrol zorgt ervoor dat de oestrogeenreceptor niet bezet kan worden door xeno-oestrogenen of andere vervuiling. Resveratrol helpt je vet te verbranden.

Supplementen voor je lever

Er bestaan vele supplementen om de lever te ondersteunen tijdens dit ontgiftingsproces. Voor een algemeen supplement waar je van alles een beetje hebt om dat vet op die billen te verbranden raad ik Relax aan. De andere supplementen hebben een heel specifieke werking. Deze zijn hoog gedoseerd en hebben elk een specifieke functie. We leggen kort uit welke wij het meest gebruiken.

 

NAC

NAC elimineert oxidatieve stress uit het lichaam. Voor sporters die hun lever willen zuiveren van alcohol, medicatie, plastiek (uit voeding), metalen of andere vervuilingen.

L-glycine

L-glycine is een ideaal aminozuur om de lever te helpen met ontgiften. Aminozuren zijn nodig om de 2de ontgiftingsfase van de lever te ondersteunen. Verwijzing blog vegan?

Chlorella

Chlorella is een voedingssupplement dat zich in het lichaam bindt aan zowel lichte als zware metalen zodat deze sneller afgevoerd kunnen worden.

Magnesium

Magnesium heeft vele functies. Een van deze functies is het elimineren van aluminium en andere toxines uit het lichaam.

Met deze trainings -en voedingstips kan je meteen beginnen aan die mooie vorm in de billen. 

Terug naar blog